ISTORIC

DSC03100

Liceul de fete „Doamna Elina Matei-Basarab” a luat fiinta in Octombrie 1919 din initiativa profesorului Vintila Popp, functionand ca scoala particulara pana in Septembrie 1921 sub directiunea domnisoarei Lucia Sotirescu. De la aceasta din urma data, a functionat ca scoala particulara, etatizata, cu 7 clase pana in Aprilie 1923 , cand cursul inferior a trecut in bugetul statului .

La 1 Septembrie 1923 scoala s-a mutat in localul de azi, din str. Erculesti , actuala Lalelelor donat provizoriu de Prefectura Ramnicu Sarat.In anul 1928, comitetul scolar, sub presidentia venerabilului si inimosului profesor d-l Toma Dicescu , a reusit sa obtina in mod definitiv localul scolii si de asemenea , a cumparat un teren destul de mare langa scoala, din fondurile comitetului. Sub ingrijirea si cu fondurile acestui comitet , in toamna anului 1931 a inceput modernizarea localului care va deveni una din cladirile frumoase din oras.

Prin ordinul M.E.N nr. 3220/05.02.1999, incepand cu 01 .09.1999 se infiinteaza GRUPUL SCOLAR ECONOMIC , cu sediul in municipiul Rm. Sarat , str.Lalelelor, nr. 1 .Din anul 2006, prin Ord. 3308 din 25 aprilie a Inspectoratului Scolar al judetului Buzau, s-a hotarat ca unitatii noastre scolare sa-i fie redata vechea denumire antebelica, „Elina Matei Basarab”, in semn de recunostinta pentru cea care a ctitorit cladirea .

In prezent scoala face parte dintr-un program de reabilitare si dotare in urma caruia va fi utilata modern pentru ca mediul educational in care isi desfasoara activitatea elevii si cadrele didactice din aceasta scoala sa fie cat mai propice pentru un invatamant de calitate, sa fie cat mai atragator pentru elevi si parinti, cat si pentru cadrele didactice.